3.10.17

κατακόρυφο


εξαντλημένος. είσαι εξαντλημένος. κάθε φορά λες θα τα πεις. και κάθε φορά είσαι εξαντλημένος. αλλά δεν είσαι εξαντλημένος από μόνος σου.
έτσι.
όχι.
όχι έτσι. αυτοί σε εξαντλούν.
αντλούν δηλαδή τα πάντα από σένα. ρουφάνε τα πάντα από σένα και μετά εσύ είσαι εξαντλημένος. και δεν θέλεις μετά να τα πεις. και δεν λες τίποτα. και τα αφήνείς να περιπλανιούνται στο κεφάλι σου. σαν χρυσόψαρα σε γυάλα. και να ανοιγοκλείνουν μ' αυτό τον ηλίθιο τρόπο το στόμα τους σαν να σου λένε ότι κάτι ξέρουν παραπάνω για σένα.
αλλά είσαι και συ μαλάκας. που τα ταΐζεις -αυτά τα γαμημένα χρυσόψαρα- με αυτή την αηδιαστική τροφή που βρωμοκοπάει και με ρουτίνα με πόνο με υποχωρήσεις με εσωτερικά ξεσπάσματα με αφήστε με ήσυχο με υπομονή και γενικά με ότι μαλακία βρεις.
είναι φορές που το ξεχνάς.
ναι.
αλήθεια το ξεχνάς.
ότι έχεις 2 χρυσόψαρα μες στο κεφάλι σου. το ξεχνάς γιατί είσαι εξαντλημένος. γιατί σ' έμαθαν ότι μόνο όταν είσαι εξαντλημένος μπορείς να παράγεις. κι έτσι το ξεχνάς.
ότι έχεις 2 χρυσόψαρα μέσα στο κεφάλι σου.
έλα όμως που κάποια στιγμή έχεις διακοπές. σου δίνουν διακοπές απ' την εξάντληση κι εσύ είσαι τόσο εξαντλημένος που δεν ξέρεις τι να τις κάνεις. κι έτσι κάνεις το πρώτο πράγμα που σου ρχεται στο μυαλό ή το τελευταίο. τα ενδιάμεσα...
ή δεν κάνεις τίποτα μέχρι να πάψεις να είσαι εξαντλημένος ώστε να αποφασίσεις μετά τι θα κάνεις.

και κάπως έτσι μπήκα στο τρένο. μπερδεύτηκα ρε παιδιά.
κάθισα στη λάθος μεριά.
του τρένου.
ξέρεις αν κάτσεις ανάποδα δεν πηγαίνεις κάπου. όχι.
άπλα απομακρύνεσαι από το σημείο στο οποίο βρισκόσουν λίγο πριν.
δεν φεύγεις από εκεί που ήσουν λίγο πριν. όχι.
άπλα απομακρύνεσαι.
για να γυρίσεις λίγο μετά
στο λίγο πριν.
έχει διαφορά
πιστέψτε με έχει
διαφορά

και τέλος πάντων ας πούμε ότι σου πήρε μια βδομάδα να ξεκουραστείς και τώρα ο οργανισμός σου αρχίζει και τα παίζει. απ' την πολύ ξεκούραση. και ζητάει να εξαντληθεί.
τι κάνεις;
σαστίζεις.
και μετά θυμάσαι.
θυμάσαι τα 2 γαμημένα χρυσόψαρα που τόσο καιρό τα τάιζες μεν αλλά δεν τους άλλαζες το νερό. γιατί ήσουν εξαντλημένος ή γιατί έκανες διακοπές ρε πούστη μου. διακοπές. δεν μπορείς εσύ δηλαδή να κάνεις διακοπές;
και γυρίζεις πίσω.
και τώρα αυτά κολυμπάνε μέσα στα σκατά τους και εσένα το κεφάλι σου έχει μέσα 2 χρυσόψαρα που χέζουνε ασύστολα και σου γεμίζουν το κεφάλι σκατά και είσαι τόσο πονόψυχος που δεν σου πάει η καρδιά να τα σκοτώσεις και κάπου εδώ κολλάει η έκφραση κούνα λίγο το κεφάλι σου να δεις αν κάνει γκλου γκλου. πάντα μου άρεσε αυτή η έκφραση να λοιπόν που κολλάει.
λοιπόν.
γρήγορη σταυρολεξική παρένθεση.
λοιπόν.
διπλό γελάει:
χα
και δεν σου πάει να τα σκοτώσεις.
χα
που δεν χρειάζεται καν να μπλεχτείς με αίματα και τέτοια όχι.
αλλά εσύ φοβάσαι.
χα
φοβάσαι τις τύψεις
για τα κωλόψαρα που σου χέζουν τον εγκέφαλο
ενώ
χα
θα μπορούσες απλά να κάνεις ένα γαμημένο κατακόρυφο στον ξεφτισμένο τοίχο σου ...και να τα ξεφορτωθείς.