7.9.10

Σ' αυτό τον κόσμο που ακόμα και τα χαμόγελα είναι πλαστικά, που να ψάξω να βρω λίγη πραγματική χαρά; Από αυτήν που καθρεφτίζεται στο βλέμμα, και όχι σε μια δήθεν αυθόρμητη σύσπαση των μυών του προσώπου. Τι κι αν οι δρόμοι έχουν γεμίσει με αφίσες που σου χαμογελάνε; Σε βάζουν (άθελα τους φυσικά) να ζυγίσεις τη ζωή σου. Και πως γίνεται πάντα το βάρος να πέφτει στα άσχημα;

10 λέξεις :

RebelWithoutCause είπε...

ola einai 8ema pws epilegeis esu na deis ta pragmata k pote to varos dn einai sta asxima.apla agnoeis polla kala pou uparxoun sti zwi s isws 8ewrontas ta dedomena.alla an to skefteis gia ka8e asximi katastasi uparxei kati antistoixa kalo sti zwi s.

και πράσινα άλογα είπε...

αυτό ακριβώς θέλω να περάσω με το κείμενο μου. ευχαριστώ που με καταλαβαίνεις.

!sweety! είπε...

Πρώτον καλώς ήρθα στο blog σου!

Στην καθημερινότητα υπάρχουν πολλά μικρά πράγματα που μπορούν να σε κάνουν χαρούμενο,απλώς οι περισσότεροι αγνοούν αυτά τα μικρά!

Δεν καταλαβαίνουν όμως πως τα "μικρά" είναι αυτά που τις περισσότερες φορές κάνουν τη μεγαλύτερη διαφορά!Γι' αυτό και βλέπουν μόνο τα άσχημα και ρίχνουν το βάρος σ' αυτά...

Πάντα να προσπαθείς να περνάς τόσο θετικά μηνύματα!

Καλό σου βράδυ!

Ανώνυμος είπε...

μη χαλιεσαι για τα ασχημα που υπαρχουν στην καθημερινοτητα σου. στη ζωη δεν ειναι ολα ροδινα. αντιθετως θα πρεπει να συνειδητοποιησεις την υπαρξη τους , να τα δεχτεις και να προσπαθησεις να τα μεταβολιζεις σε θετικα. να κοιτας παντα προς τα θετικα. να απολαμβανεις καθε στιγμη καλη η κακη."η ζωη ειναι μπροστα σου και σου λεει κανε με δικια σου" οπως λεει και ενας καλλιτεχνης που εκτιμω.

φοιτητοσυνταγες είπε...

κοιτα καλα γυρω σ κ θα δεισ οτι υπαρχουν κ αληθεινα χαμογελα...και αυτο συγουρα θα κανει το βαρος σου πιο ελαφρη...

και πράσινα άλογα είπε...

Ελπίζω να καταφέρω να δω τη θετική πλευρά των καταστάσεων, αν και το παράδοξο με τους αισιόδοξους και τους απαισιόδοξους είναι ότι οι μεν βλέπουν τα θετικά εκεί που δεν υπάρχουν, ενώ οι δε, δεν βλέπουν τα θετικά εκεί που υπάρχουν. Γίνεται άραγε να δεις το ποτήρι τόσο γεμάτο-άδειο όσο πραγματικά είναι; Σας ευχαριστώ πολύ όλους που προβληματίζεστε με τους προβληματισμούς μου.

Ανώνυμος είπε...

poli den to kourazeis to thema??min diskoleueis tin zwi sou xwris logo

και πράσινα άλογα είπε...

Δεν θεώρω ότι δυσκολεύω τη ζωή μου. Ίσα ίσα, προσπαθώ να την κάνω πιο εύκολη, πιο κατανοήτη. Και μπορεί τελικά να μην οδηγήσει πουθενά, αλλά τουλάχιστον θα ξέρω ότι προσπάθησα.

Ανώνυμος είπε...

χμ αρχικά όσον αφορά το ποτήρι ποτέ δεν κατάλαβα γιατί το μισοάδειο θεωρείται απαισιόδοξο ενώ το μισογεμάτο αισιόδοξο? Διότι αν το ποτήρι είχε ένα φάρμακο με απαίσια γεύση τότε θα προτιμούσα να σκέφτομαι ότι μου έχει μείνει λιγότερο από ότι φαίνεται !!

Όσο για τα γεγονότα της Ζωής μας πιστεύω ότι είναι πολύ δύσκολο αν όχι αδύνατο να τα χωρίσεις σε ή καλά ή κακά. Μερικά από τα αποτελέσματα κάποιων γεγονότων φαίνονται πολύ αργότερα... Ποτέ δεν ξέρεις που μπορεί να σε οδηγήσει μία άσχημη ή μία όμορφη στιγμή!

Οπότε δεν νομίζω πως είναι σωστό να μην δίνουμε καθόλου σημασία στα όχι και τόσο ευχάριστα συμβάντα της ζωής μας. Με λίγα λόγια προτείνω απλά υπομονή με όλες μας τις αισθήσεις (και τις κεραίες μας αν θέλεις) σε αναμονή για την επόμενη στιγμή ..ποτέ δεν ξέρεις από που θα σου 'ρθει το επόμενο μήνυμα και τι θα περιέχει!!!

Το ζήσε την στιγμή νομίζω ότι ταιριάζει εδώ μιας και η Ζωή είναι η μεγαλύτερη(εξού και το κεφαλαίο “Ζ”) και ίσως ομορφότερη περιπέτεια που θα ζήσει ποτέ κανείς μας

Ανώνυμος είπε...

pragmati guro mas uparxon polla pseutika xamogela alla prepei na matheis na 3exwrizeis ta alithina gt mono auta einai pou aksizoun k s dinoun elpida k tin xara gia na prosfereis k esu k o kathenas apo emas kati kalutero se autin tin zwi