3.7.11

Στα ρηχά

Κάθε μέρα και πιο πολλά. Μαθαίνω τελικά με τον καιρό ε; Από πάντα ήμουν καλός στη θέση αυτή:
να ακούω.
Μα όταν ερχόταν η ώρα να μιλήσω μάλλον αναμάσαγα κάτι από αυτά που άκουσα ή σιωπούσα. Δε μου έβγαινε. Θέλει ώθηση η φωνή για να βγει από μέσα σου. Μπορεί εσύ να την ακούς δυνατά μέσα στο κεφάλι σου αλλά γαμώτο είμαστε φτιαγμένοι με καλή ηχομόνωση.

Σκέψου.................................Μίλα.
Από τότε πού άκουσα το: «Πριν μιλήσεις, βούτα τη γλώσσα σου στο μυαλό.» σταμάτησα να μιλάω. Μένω εκεί να κάνω μακροβούτια στη σκέψη. Αλλά πάντα στα ρηχά. Στα βαθιά ζούνε τα μεγάλα ψάρια που θα με καταβροχθίσουν. Δε φοβάμαι για μένα, είμαι άνοστος. Φαίνομαι άλλωστε. Φοβάμαι για εκείνα, που θα τους κάτσω βαρύς.

Και με αυτή τη πάμφθηνη δικαιολογία κάθομαι και πλατσουρίζω στα (θολωμένα) ρηχά μου νερά. Και ζω υποκρινόμενος ότι στα ανοιχτά είναι που παραμονεύουν οι κίνδυνοι κι όχι εδώ που «πατώνουν» οι πολλοί και δήθεν αδιάφοροι. 
Στα ρηχά, παιδί μου. Στα ρηχά. 

10 λέξεις :

ολα θα πανε καλα... είπε...

Μωρέ παντού μπορεί να βρεις θέμα.Ας πούμε στα ρηχά παραμονεύει ο αχινός - λέμε τώρα.
Διαβάζω στα στοιχεία του προφίλ που λέει "άστεγος" και αναρωτιόμουν.Φαντάζομαι ότι το γράφεις μεταφορικά.Δε σου ζητώ να μου πεις,απλώς γράφω τη σκέψη μου δυνατά.
Πολύ ωραίο το τραγούδι που έχεις και το είδος των γραμμάτων που έχεις επιλέξει.Μου θυμίζουν ένα βιβλίο του Μικρού Πρίγκηπα,γραμμένο σε αυτή τη γραμματοσειρά.
Καλή σου μέρα,Βασίλη.

και πράσινα άλογα είπε...

Σ΄ευχαριστώ πολύ για τα λόγια σου. Όσο για το «άστεγος» ήλπιζα κάποιος να με ρωτήσει...χεχε είναι επειδή φέτος τελείωσα το σχολείο και δεν ξέρω που θα βρίσκομαι μετά το καλοκαίρι (μάλλον όχι στη θεσσαλονίκη). Όποτε με ρωτούσαν πως νιώθω τώρα που ξεμπέρδεψα αυτή ήταν η μόνη απάντηση που μπορούσα να σκεφτώ.

ολα θα πανε καλα... είπε...

Α,ΟΚ!Κατάλαβα.Όπου και να είσαι,να είσαι καλά εύχομαι!

Leviathan είπε...

iparxoun kai sta rixa kindinoi...kalimera sas!

Ανώνυμος είπε...

pragmatika exeis talento tlk:):)grafeis iperoxa..elpizw n t piges kala me tis panellinies k n eisai panta kala!!!theodora:)

και πράσινα άλογα είπε...

Leviathan: Κι εγώ εκεί καταλήγω. Ότι και στα ρηχά είσαι το ίδιο εκτεθημένος, ίσως και περισσότερο. Καλησπέρα σας.

Θεοδώρα: Σ' ευχαριστω πολύ. Δεν τα πήγα και τόσο καλά, αλλά δεν πειράζει. Ευχόμαι να είχες καλύτερη τύχη από μένα. Καλό καλοκαίρι.

Ανώνυμος είπε...

kala fetos m auta p mas evalan:)d peirazei...iparxoun alla pragmata p aksizoun pragmatika..kl kalokairi episis

ο αστικόσ λύκοσ είπε...

οι καρχαρίεσ κυνηγάνε στα ρηχά.....

και πράσινα άλογα είπε...

Ναι αστικέ λύκε αλλά αν είσαι στα ρηχά προλαβαίνεις να βγεις.

ο αστικόσ λύκοσ είπε...

δε ξέρω πωσ το βλέπεισ...δε τα γουσταρω τα ρηχά, είναι θολά και σιχαίνομαι...