1.1.12

Διάβασέ μου τις ταμπέλες

 Όταν ήμουν νιάνιαρο και ταξιδεύαμε με το φάμιλι βράδυ με τ' αμάξι, μ' άρεζε  κι εμένα να διαβάζω με τη σειρά τις ταμπέλες των καταστημάτων. Μετά έμαθα ότι οι ταμπέλες δεν μπαίνουν μόνο στα μαγαζιά αλλά και στους ανθρώπους. Ξαφνικά ένιωσα ένα βάρος στο σβέρκο μου. Έβλεπα τώρα από το λαιμό μου να κρέμονται ατέλειωτες ταμπέλες με πολύχρωμα φωτάκια και κορδέλες χρυσές. Τις διάβασα. Μία μία. Προσεκτικά. Έκανα την  αυτοκριτική μου. Κοίταξα τριγύρω. Διάβασα κι άλλες. Ύστερα κατάλαβα ότι αυτές οι ταμπέλες, οι "ανθρώπινες" είναι και οι πιο παραπλανητικές.

13 λέξεις :

Summertime Blues είπε...

αναλόγως του νονού...
αλλά υπάρχουν κι άνθρωποι που πολύ λίγη σημασία δίνουν στις ταμπέλες. οποιουδήποτε είδους.

Καλή χρονιά.

και πράσινα άλογα είπε...

Όλοι τις διαβάζουν όμως. Γι' αυτό φτιάχτηκαν. Για να σου τραβήξουν την προσοχή. Είναι καλό να μην τις υπολογίζεις. Συνειδητά. Όχι απλά να τις αγνοείς, σαν να μην υπήρξαν ποτέ.

και πράσινα άλογα είπε...

Καλή χρονιά να έχεις.

Ανώνυμος είπε...

το θεμα ειναι οτι βαζουμε ακομα και οι ιδιοι ταμπελες στο εγω μας,προκειμενου να ξεγελασουμε τους αλλους(η τους εαυτους μας-δεν ξερω).λενε οτι υπαρχουν τρια εγω:αυτο που δειχνουμε,αυτο που ειμαστε κι αυτο που νομιζουμε οτι ειμαστε.και βαζουμε και στα τρια ταμπελες.ειναι ομως τοσο παραπλανητικες ωστε κι εμεις οι ιδιοι συχνα να μπερδευομαστε μεταξυ ουσιας και βιτρινας.loli

Lyriel Bee είπε...

Να τις αγνοήσεις τελείως δεν γίνεται, στις θυμίζουν διαρκώς οι άλλοι ... μπέρδεμα ... ας βάλει λοιπόν ο καθένας ότι ταμπέλα θέλει, ούτως ή άλλως είναι τόσες πολλές οι οπτικές και οι ερμηνείες που άκρη δε βρίσκεις. Μόνο ανάλογα με την ταμπέλα που σου κρεμάνε, αντιλαμβάνεσαι που επικεντρώνεται ο καθένας όταν σε κοιτάζει..
Καλή Χρονιά :)

ξι είπε...

Πολύ αλαζονικό, ετσιθελικό και μαζοχιστικό ον ο άνθρωπος τελικά. Τις βάζει στα πράγματα, τις βάζει στους άλλους, τις βάζει και στον εαυτό του! Χαλάει το κέφι της παρέας, ο ξενέρωτος!

Καλησπέρα & Καλή χρονιά!
ξι.

και πράσινα άλογα είπε...

Ναι, ο ξενέρωτος!
Καλησπέρα.
Καλή χρονιά να έχεις ξι με υγεία και λιγότερες ταμπέλες.

Carlito είπε...

Καλή χρονιά και από δω φίλε μου. Είδα ότι με επισκέφτηκες. Πλέον θα αλληλοδιαβαζόμαστε γιατί μ αρέσουν οι άνθρωποι που δεν ξέρουν αν αυτά που γράφουν είναι fiction ή όχι..

Nα σαι καλά!

Καλησπέρα,

και πράσινα άλογα είπε...

Πολύ χαίρομαι.
Κι εσύ να είσαι καλά.
Καλό βράδυ.

Unknown είπε...

οι ταμπέλες υπάρχουν....το θέμα ειναι το περιεχόμενο να προσέχουμε...να σαι καλά καλη χρονιά

ολα θα πανε καλα... είπε...

Αυτό να λέγεται...(για την παραπλάνηση).Αλλά κανείς δεν μπαίνει στον κόπο να μπει παραμέσα στο κατάστημα ή σχεδόν κανείς.Πρέπει να σαι "υποψιασμένος" ή και υπομονετικός...

Καλή χρονιά,χρόνια πολλά από "όλα θα πάνε καλά"!

και πράσινα άλογα είπε...

@ όλα θα πάνε καλά: Πολύ δίκιο έχεις. Όλοι ξοδευόμαστε στο να χαζεύουμε βιτρίνες.

Καλή χρονιά,χρόνια πολλά κι όλα θα πάνε καλά!

ολα θα πανε καλα... είπε...

@και πράσινα άλογα:

Μακάρι!