27.5.12

Παραπαί-οντα

Στα χέρια σου αφέθηκαν να τους πληγώσεις όπως μόνο αυτά ξέρουν, με τις άκρες τους τις κοφτερές. Μην ξεχνάς να κρατάς το ρυθμό χτυπώντας το πόδι στο πάτωμα. Σε ερωτεύτηκαν και παραπαίουν. Δική τους αν ήσουν, δεν θα τους έφτανε. Σε θέλουν να ζεις μέσα τους για να είναι καλά. Να ζεις κάπου στο στομάχι τους να σε κουβαλάνε παντού χωρίς να σε γεννάνε. Δεν μπορούν άλλωστε. Η φύση τους έκανε να κατουράνε όρθιοι. Όχι ότι δεν μπορούν και καθιστοί, αλλά καλύτερα όρθιοι. 
Είναι αφοπλιστικό να σου λένε πως σ' αγαπάνε. Είτε θέλεις να το ακούσεις είτε όχι. Κι όσο κι αν αποφεύγω αυτούς που το λένε με το καλημέρα σας, τόσο τους ζηλεύω γιατί ξέρουν να αφοπλίζουν τον κόσμο. Να τον αφήνουν σύξυλο απέναντι στην απολυτότητα του συναισθήματος που ξεκινάει από α- και τελειώνει σε -γάπη. Και δεν υπάρχει πιο επικίνδυνο όπλο από το αόρατο. Αυτό που σε σημαδεύει και δεν ξέρεις από που σου 'ρχεται.
Γι' αυτό πίνετε τα βράδια και ο πόνος σας αντί να διαιρεθεί πολλαπλασιάζεται. Η Νύχτα σας συμφέρει. Κρύβεστε ανάμεσα στα μπούτια της και πίσω από το δάχτυλο σας ώσπου να έρθει ο ήλιος ο ανηλεής να σας αφήσει πάνω από μια καλλιόπη να ξερνάτε την αγάπη σας. 
Εγώ τον έρωτα δεν θα τον έκαμα άγγελο. Ένα σαρκοβόρο αρπακτικό θα τον έκαμα. Αυτό είναι και αυτό θα είναι. Η ουσία είναι μία και ο μπακλαβάς γωνία. Υπάρχουν φράσεις που μ' αρέσουν πολύ και τις λέω σπάνια να μην τις ξοδεύω και επειδή σιχαίνομαι την επανάληψη. Ότι έχω μάθει το 'μαθα μια και καλή κι ίσως για αυτό μου φαίνονται όλα στραβά, αλλά καλύτερα να μου φαίνονται όλα στραβά παρά να είμαι στραβός ο ίδιος. Γιατί δεν είμαι. Εσύ θα είχες σίγουρα κάτι να συμπληρώσεις στην μέχρι τώρα φλυαρία μου. Είναι και οι γάτες που γαμιούνται ασύστολα κάτω από το μπαλκόνι μου και δεν μπορώ να συγκεντρωθώ. Είναι περίοδος ζευγαρώματος και αναπαραγωγής βλέπεις.
Σας είπε «Αν έχεις πολύ από κάτι, αργά η γρήγορα θα το βαρεθείς.», κι εσείς της δώσατε απλόχερα την ελευθερία της σκέψης σας και άλλη από αυτήν δεν σκέφτεστε. Είστε ένα μάτσο υπέροχα πλάσματα που βασανίζεστε για μια κοινή αιτία. Οργανωθείτε. Κατατροπώστε αυτό που σας τρώει επιτέλους. Σκοτώστε τον έρωτα, παραπαίοντα όντα. Κάποιος είπε: «Ο κόσμος ψάχνει σ' όλη του τη ζωή να βρει τον έρωτα μα δε βρίσκει τίποτα.» Σκοτώστε τον πούστη αφού τον βρήκατε. Να ησυχάσουμε κι εμείς οι υπόλοιποι που μόνο καθόμαστε στο άβολο σκαμπό και σας κοιτάμε.

9 λέξεις :

Summertime Blues είπε...

ποπ κορν;

kovo voltes... είπε...

Προστατεύουμε λέξεις γεμάτες ουσία για εμάς, μα απο την άλλη, αν δεν τις ξεστομίσεις μερικές φορές δεν έχεις ολοκληρωμένη την πράξη, την εικόνα, τη ζωή. Τη σωστή στιγμή χρειάζεται να βρεις. Απο ένστικτο. Χωρίς δεύτερες σκέψεις. Όσο για τον έρωτα...Αυτός μάλλον αποφεύγει τις λέξεις, ως αρπακτικό (απολύτως σωστή παρομοίωση). Αυτός αναζητά να ρουφήξει σάρκα, βλέμμα και αφή...
*το νησί δίνει έμπνευση ή είναι ιδέα μου?? ;))

Ange Alexiou είπε...

Διαθλασμένες έννοιες και καλειδοσκοπικές προβολές. Και γειώσεις. Τα μεταϋλικά σου μ΄αρέσουν φίλε.

Ανώνυμος είπε...

Η νύχτα μας συμφέρει ρε. θα τα καταφέρουν δε μπορεί. θα τους βοηθήσουμε κι εμείς που δε τον βρήκαμε ακόμα. σιχάθηκα να κάθομαι στο άβολο σκαμπό. μας βαρούν κλαρίνα φίλε μόνο που εμείς δεν τραβάμε ποτέ ίσια, κι αυτό δεν είναι τόσο γαμάτο όσο ακούγεται. ευχαριστώ και γειά

και πράσινα άλογα είπε...

@Summertime Blues: Όλα τα έχει το κατάστημα.

@kovovoltes: Εμπιστοσύνη στο ένστικτο λοιπόν.
*Ναι το νησάκι την κάνει τη δουλειά του και με το παραπάνω.

@misoagnosti: Εγώ όλα αυτά; Τι να πω; Ευχαριστώ :)

@Ανώνυμος: Άντε να μαζευόμαστε σιγά σιγά. Δε βαριέσαι, κι η στραβομάρα καλή είναι καμιά φορά. Γεια σου και σένα

Άνεμος είπε...

Αμ δεν πεθαίνει ο πούστης... Δεν πεθαίνει με ό,τι και να τον καρφώσεις. Αθάνατος... Πόσες δυνάμεις να έχεις πια να τον πολεμησεις; Πόσες; Κουράστηκα...

Ίσως η αδιαφορία να είναι η λύση... Τουλάχιστον θα ξέρεις ότι προσπάθησες...

Καλό σου βράδυ φίλος!

Φανή είπε...

ξερεις τι παθαινουμε μερικες φορες?
καθομαστε και φυλαμε τις λεξεις, δεν τις λεμε ουτε στον εαυτο μας γιατι..'οχι, ειναι νωρις', 'οχι, δεν ειμαι για τετοια', 'οχι μεγαλη λεξη, να να δεν μπορω να την πω' και μετα μουτζωνουμε τον εαυτο μας.
ο,τι σου ερθει να πεις, πεστο.. αρκει να το εννοεις πραγματικα. το προβλημα ξεκινησε οταν αρχισαμε να αυτολογοκρινομαστε!

οσο για τον ερωτα..
αστον ακομη να ζησει. σκεψου οτι εισαι σε παρτυ. καποιοι καθονται στα αβολα σκαμπο και καποιοι χορευουν. οσο παιζει μουσικη, υπαρχει πιθανοτητα να σηκωθουν ολοι ορθιοι, αν κλεισει, θα μαζευτουν πολλα σκαμπο και δεν λεει..

και πράσινα άλογα είπε...

@Φανή: Πώς όμως να σταματήσεις τον εαυτό σου από το να σε λογοκρίνει;

Λες ε; Άντε του τη χαρίζω αυτή τη φορά.

Φανή είπε...

απαγορευσε του να σε λογοκρινει. βασικα, λογοκρινε τον εσυ πρωτα.πες του οτι αν συνεχισει ετσι, ο,τι λεει θα κοβεται. να δεις πως σταματαει τοτε..