28/4/16

καλή απομόνωση


ελαττώματα και ανέγγιχτα πτώματα. κυκλοφορούν στους δρόμους. άνθρωποι στεγνοί που δίνουν τίποτα και παίρνουν άλλο τόσο. ζουν με χρονοκαθυστέρηση απ' τον εαυτό τους. αντιστεκόμενοι πεισματικά στο παρόν. σαπίλα τσάι και αντιπάθεια. και για βιβλίο ούτε λόγος. ξεροκαταπίνοντας χολή. βρωμερή ανάσα. καθισμένοι σε άδειες κουζίνες με κατσαριδοφωλιές. ρουφώντας σκατά. φυσώντας λεφτά. κοιτάζοντας τοίχους με ελπίδα! κι εγώ ακουμπισμένος σ' αυτή τη γωνιά. ερμητικά ανοιχτός. πακέτο με την ευθιξία μου. είμαι ένας φουκαράς. αυτό είμαι. ένας φουκαρατζίκος χωρίς άλλοθι. που ακόμη δεν έμαθα πως ξεφεύγουν απ' το θέμα. δυσάρεστο αλήθεια. ο δικός μου θεός με σπρώχνει σε καινούριο γκρεμό κι εγώ τον εμπιστεύομαι. ευθυβόλως και διαμπάξ. πάω εκεί που με πάει. φουκαράς με λεξιλόγιο περιωπής όμως. και μου προσφέρουν αλλεπάλληλα ευκαιρίες να πουλήσω το τίποτα μου. μου δίνουνε απλόχερα πράγματα που μήτε ζήτησα. μήτε τα χρειάστηκα. και το βαφτίζουν αυτό ενδιαφέρον; μπούχτισα.
δε θέλω άλλες χάρες.

2 λέξεις :

Rosa Mund είπε...

Με τράβηξε η κατακλείδα του ωραίου και αρκούντως φιλοσοφημένου κειμένου σας, παρά το νεαρό(;) -που υποψιάζομαι- της ηλικίας σας.
Το ότι διαπνέεται από μελαγχολία, εκτός του ότι το κάνει γοητευτικό, του δίνει και το "βάθος" που λείπει τόσο από τη ζωή μας.
Α, κι εκείνο το "διαμπάξ" με έκανε να σπεύσω να ανοίξω λεξικό.

μου δίνουνε απλόχερα πράγματα που μήτε ζήτησα.
μήτε τα χρειάστηκα.
και το βαφτίζουν αυτό ενδιαφέρον;
μπούχτισα.
δε θέλω άλλες χάρες.

και πράσινα άλογα είπε...

Σας ευχαριστώ πολύ για τα λόγια σας. Σωστά υποψιαστήκατε. Αυτό το "βάθος" είναι που με ενδιαφέρει να εξερευνήσω και η μελαγχολία είναι κάτι σαν δίοδος. Εύχομαι να με ξαναεπισκεφθείτε.