11.4.12

Στα "φιλικά"

Θα ήθελα πολύ να γράψω ένα βιβλίο αλλά νιώθω να υστερώ σε πολλά. Δε θέλω να το αναλύσω τώρα. Σε παρατηρώ. Με ανέμελες μηχανικές κινήσεις προσπαθείς πεισματικά να αφαιρέσεις από πάνω μου τα δύο κακά της φύσης· τη μελαγχολία -που μου έγινε ρούχο πέτσινο πια- και τον πονοκέφαλο. Επαναλαμβάνω συχνά τις λέξεις "κενό" και "τίποτα" και το σπαστικό "δεν ξέρω" κι εσύ μου λες ότι φαίνεται το μεταξωτό βρακί μου. Λες και με νοιάζει. Αλλά τα μεταξωτά βρακιά θέλουν κι επιδέξιους κώλους. Κι ο δικός μου ο κώλος μόνο επιδέξιος δεν είναι.

Η φυσική πορεία του ανθρώπου είναι να γερνάει και να φρονιμεύει. Εγώ φαίνεται γεννήθηκα φρόνιμος και με συνήθισε το σύμπαν και όποτε πάω να κάνω κίνηση "και καλά" απερισκεψίας και νεανικής αφέλειας απολαμβάνω αποδοκιμασία με το τσουβάλι. «Εσένα δεν σου πάνε αυτά» Δεν αρκεί που το καταλαβαίνω. Είναι αργά για να γυρίσω. Η μαγκιά μου θα φανεί αν το αποδεχτώ. Ζηλεύω πάντως. Αυτους που δεν χρειάζεται να τα σκεφτούν όλα αυτά. Δεν ντρέπομαι να το πω. Κολλάω στις λεπτομέρειες. Βασανίζω επειδή βασανίζομαι. Προσποιούμαι την ύπαρξη δικαιολογίας και δίνω παράταση στην κατάχρηση.

Σε αφήνω τώρα φίλε μου και μην ξεχνάς όλοι τρίτοι είμαστε στις ζωές των άλλων αλλά το τρία είναι μια χαρά ωραίος αριθμός. Να μου είσαι καλά.
Σε ασπάζομαι.
billy

7 λέξεις :

kovo voltes... είπε...

"Κολλάω στις λεπτομέρειες. Βασανίζω επειδή βασανίζομαι"...να δεις τι μου θυμίζει...τι μου θυμίζει...Μέσα στο μυαλό, αλλά και την ψυχοσύνθεση μου πια? Παραδόξως όμως γιατί δε με ξαφνιάζει αυτό? Ίσως γιατί σ'εχω κατατάξει στους "δικούς μου"...έχεις ίδια χρωμόσώματα...;))
Η λεπτομέρεια εξάλλου κάνει ΠΑΝΤΑ τη διαφορά...όχι?
Να μη βασανίζεσαι αλογάκι μου αυτές τις μέρες τουλάχιστον...να περνάς όμορφα...

και πράσινα άλογα είπε...

Χαχα. Η λεπτομέρεια κάνει τη διαφορά αλλά αυτή η διαφορά δεν είναι πάντα απαραίτητη.
Περνάω όμορφα όταν δεν βασανίζομαι. Έτσι το εκτιμώ και περισσότερο.
Κι εσύ να είσαι καλά.
xxx

Lyriel Bee είπε...

Κι εγώ στις λεπτομέρειες κολλάω και βασανίζομαι... τα πιο "μεγάλα" τα έκανα δίχως σκέψη και δεν έχω ιδέα τι είναι λάθος και τι σωστό.
Να περνάς καλά ! Καλό Πάσχα ;)

και πράσινα άλογα είπε...

Ας πούμε ότι δεν έχει σημασία τι είναι λάθος και τι σωστό και ότι όλα είναι μάταια. Καλό Πάσχα να έχεις κι εσύ. Φιλιά.

Summertime Blues είπε...

το τρία, λένε οι Κινέζοι, είναι ο αριθμός της ανανέωσης.
Χριστός ανέστη πράσινο αλογάκι, φιλί.

και πράσινα άλογα είπε...

Ενδιαφέρον!
Ευχαριστώ και ανταποδίδω (για το φιλί)

ο αστικόσ λύκοσ είπε...

''Εγώ φαίνεται γεννήθηκα φρόνιμος και με συνήθισε το σύμπαν και όποτε πάω να κάνω κίνηση "και καλά" απερισκεψίας και νεανικής αφέλειας απολαμβάνω αποδοκιμασία με το τσουβάλι. «Εσένα δεν σου πάνε αυτά» Δεν αρκεί που το καταλαβαίνω. Είναι αργά για να γυρίσω.'' τίποτα καινούριο λοιπόν κάτω απ΄τον ήλιο... και τισ ώρεσ που βασανιζόμαι σκεφτομαι πωσ τουλάχιστο είμαι ξεχωριστή,και μετά ένασ άγνωστοσ νιώθει όπωσ εγώ...τίποτα καινούριο λοιπόν κάτω απ αυτόν τον ήλιο...