18.8.12

η αίθουσα κλιματίζεται

το καλοκαίρι δεν θυμάμαι πότε άρχισε μα ξέρω σίγουρα ότι για μένα τελειώνει εδώ. προδιαγεγραμμένες διακοπές με προδιαγεγραμμένους ανθρώπους. αλλά με επικάλυψη σοκολάτας και τριμμένου πικραμύγδαλου. (ξ)έχασα τις διαστάσεις μου σ' αυτό το ταξίδι. πριν μπω ή βγω από κάπου κοντοστέκομαι και κοιτάζω αν χωράω να περάσω. το δύσκολο είναι τα ντουλάπια της κουζίνας. στο πατάρι. στην ντουλάπα. και κάτω από το κρεβάτι χωράω μια χαρά. είμαι και άνετος. δημιούργησα εκείνη την κλιματιζόμενη αίθουσα. που ήταν άδεια εκτός από τις πόρτες και το αξιολογικό μου σύστημα που ξεχείλιζε από παντού. απαγορεύονται ρητά οι κατ' ευφημισμόν μαλάκες και οι πράξεις τους. κόμπλεξ ανωτερότητας δικαιολογημένο όταν παρευρίσκεσαι με μικρότερους. αλλά όταν είσαι εσύ ο μικρός και οι άλλοι δείχνουν ότι είναι οι μεγάλοι. τι άσχημο. στήριξα τον εκνευρισμό μου σε ένα πόμολο μιας πόρτας που σάπιζε. όπως σαπίζουν όλα εκτός της αίθουσας. κι έκλεισα την πόρτα πίσω μου σιγανά. να μην τρομάξω το όνειρο που καραδοκεί στην απέναντι πλευρά. αφού το σύμπαν διαστέλλεται γιατί τα προβλήματα μου δεν χωράνε πουθενά; πού να μην τα μοιραζόμουν κιόλας; θα είχανε ξετρυπώσει από μέσα μου και θα μου είχαν περιζώσει το πρόσωπο και το σώμα μέχρι τη μέση. θα ήμουν ένα πρόβλημα με πόδια. η ασιδέρωτη μου προσωπικότητα επισκιάζει όλες τις λεπτομέρειες της καθωσπρέπει σου ηλιθιότητας. με φώτα σβηστά θα αρχίσω να γράφω. τα λάθη μου να μην είναι φανερά σε σένα. και στον κόσμο. στα σκοτεινά. οι ήρωες μου θα πεθαίνουν λίγο μετά τη γέννηση της αμφιβολίας μου για το είναι τους. στα σκοτεινά θα γράφω. με μια στρόγγυλη φωτιά να ξοδεύεται με σταθερό ρυθμό στην εσοχή. αφήνοντας τη στάχτη και το σύννεφο καπνού να θολώνει ακόμη περισσότερο τις σκέψεις μου και τον αέρα της άδειας και ανώφελα κλιματιζόμενης αίθουσας.

12 λέξεις :

Summertime Blues είπε...

έχεις κλιματιζόμενη αίθουσα και δε το λες;
θα φέρω το τζιν, τόνικ σε κουτάκια, λάιμ και παγάκια.
στα σκοτεινά να γράφεις έχει πλάκα, μ ένα φωσφοριζέ μαρκαδόρο.

και πράσινα άλογα είπε...

τους ξηρούς καρπούς μην ξεχάσεις... θα τους έβαζα εγώ αλλά εγώ βάζω την αίθουσα. θα κάνουμε παρτάκι φοβερό!

Summertime Blues είπε...

εντάξει. και ντρινκ και μαμ.
εσύ βάζεις χώρο και μουσική.

Kat είπε...

θα μ'αφήσετε να παρακολουθώ κι εγώ?
θα 'μαι πολυ ησυχη σε μια γωνίτσα μόνο θα κάτσω.και θα μου πετάτε μόνο κανα ξεροκάρπι που κ που!
μαρέσει να σε παρακολουθώ.

και πράσινα άλογα είπε...

μετά χαράς! γιατί να στερηθούμε τέτοια ηδονή;

M είπε...

Η διαφορά του μικρού από τον μεγάλο είναι μόνο ότι ο μεγάλoς ξέρει που και πότε είναι μικρός. Μην μας παραμυθιάζεις λοιπόν για να μπορείς να κρύβεσαι ;-) και μάλιστα σε κλιματιζόμενη αίθουσα...;-)

Υπέροχος όπως πάντα ο μονόλογος. Τους λατρεύω τους μονολόγους σου, όσο σχεδόν και το να σε πειράζω μετά για αυτούς. Δεν θα μου κρατήσεις μούρη για αυτό, ε?

Να περνάς καλά και κράτα λίγο ακόμη καλοκαίρι, γιατί τόση βιασύνη να το ξεφορτωθείς? EEEEE????

υ.γ.: τα προβλήματά σου μπορείς να τα χωρέσεις παντού. Φτάνει να μην τα διογκώνεις. (Σκέτη αντίδραση σε όλα μου! Εκ φύσεως...)

Ας γίνει το θέλημά σου: καλό φθινόπωρο!







και πράσινα άλογα είπε...

Θα σου κρατήσω μούτρα που μου είπες να μη σου κρατήσω μούτρα. Τώρα σχετικά με τα υπόλοιπα είναι δεκτά τα σχόλια σου αλλά λιγάκι άτοπα γιατί δεν μίλησα για διαφορά μικρού μεγάλου αλλά για το πόσο άσχημο μου φαίνεται όταν κάποιος μεγάλος χρησιμοποιεί την ηλικία του για να επιβληθεί και να δικαιολογήσει την ορθότητα μιας πράξης που ένας τρίτος (μικρός ή μεγάλος εφόσον κι εσύ τους εξισώνεις) θα την έκρινε ανάρμοστη. Κι αυτό το "παντού" είναι πολύ γενικό για να σώσει την τωρινή μου κατάσταση. Να έχεις κι εσύ ένα όμορφο φθινόπωρο.

M είπε...

Είσαι πολύ σκληρός :-P Eίσαι έτσι και με τον εαυτό σου? (σε βλέπω, μην κάνεις γκριμάτσες!)

Καταρχάς, αφού δεν ξέρω την κατάστασή σου, που θες να στη χωρέσω? Εσύ θα πρέπει να τη χωρέσεις, όπου κρίνεις. Το "ζουμί" ήταν στο μην τη διογκώνεις. Λίγα πράγματα αξίζουν τόση προσοχή μικρέ μου (ηλικιακά μιλώντας :-). Θα τα καταλάβεις μεγαλώνοντας :-P

Τώρα όσο αφορά τις ηλικίες. Πολλοί μεγάλοι ηλικιακά είναι "μικροί" γιατί δεν είχαν την ευκαιρία ή τη δυνατότητα να εξελιχθούν. Μην τους το χρεώνεις. Να χαίρεσαι που δεν είσαι έτσι εσύ.

Live and let live που λένε. Κανείς δεν είναι τέλειος. Ούτε καν εσύ. Άφηνε περιθώρια...

Με αγάπη η θεία Λόλα,

Σμούτςςςς!

και πράσινα άλογα είπε...

Αντικειμενικός είμαι (όσο γίνεται). Δε σου ζήτησα να μου τη χωρέσεις πουθενά την κατάσταση μου εσύ μου πέταξες εκείνο το παντού στα μούτρα και με έστειλες γιατί κολλάω στις λεπτομέρειες κι αυτό πάντα μου ήτανε πρόβλημα.

Και για αυτούς τους μεγάλους που λες. Όχι! Τους το χρεώνω γιατί είναι και θέμα επιλογής δεν είναι μόνο οι γαμημένες οι συγκυρίες που μας κάνουν αυτό που είμαστε.

Ειδικά εγώ δεν είμαι τέλειος. Αλλά ναι, και κανείς άλλος δεν είναι.

Ευχαριστώ για την αγάπη σου θεία Λόλα.

M είπε...

Χαχα...η παρένθεση σε έσωσε, να το ξέρεις!!

Συνέχισε έτσι μικρέ. Σήμερα που τα έβαλα με τη δική μου θετική οπτική, που επιτρέπει τόσο πολλά καμιά φορά, μια χαρά σε βρίσκω :-)

fish eye είπε...

τωρα πια το καλοκαιρι εχει τελειωσει για ολους μας!

καλησπερα
:)

Summertime Blues είπε...

σιγά μην τέλειωσε. κλιματιστικό στο φουλ και Αντρέα Καμιλιέρι Η ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥ ΠΑΤΟ. ένα αναπάντεχα αλλιώτικο βιβλίο.
μπονζούρ.