16.3.12

breakdown

Μπροστά στην όψη μιας λευκής σελίδας.
Γονατίζω.
Είναι συγκλονιστικό με πόσους τρόπους διαφορετικούς μπορώ να τη γεμίσω. Και τελικά εσύ θα δεις έναν από αυτούς.
Τον περισσότερο δικό μου και λιγότερο κάποιου άλλου.
Και θα κρίνεις.
Και γιατί να μην κρίνεις; Αφού έτσι κι αλλιώς θα κριθείς. Πρώτα από σένα και μετά από εμάς.
Σε λίγες μέρες επιστρέφω στην πατρίδα. Όχι για μένα. Για το καλό μου. Για λόγους. Περίπλοκους λόγους. Ζω τη ζωή τόσο πολλών και την καταγράφω ο μαλάκας λες και είναι κάτι ξεχωριστό. Λες και αξίζει να διαβαστεί από αυτούς που δεν την έζησαν. Και με θλίβει ξανά που δεν κάνω αυτό που ακριβώς επιθυμώ. Γιατί αν το κάνεις μία θα το κάνεις και δύο. Κι άλλη μια, αργότερα. Όλες οι άλλες φορές που πέρασαν είναι κάλπικες. Είναι στιγμές ψευτοξεσηκωμού που είσαι σε φάση: "Καθάρισε τη θέση σου μ' αυτή σου την κατάσταση, μην κάνω επανάσταση."
I am so fucked up.
Και το ξέρω. Και το ξέρουμε όλοι.
Όλοι όσοι είναι παρόντες.
Ακόμα κι αυτό μου προκαλεί στύση.
Μπορώ να γράψω ό,τι παπαριά θέλω στην επόμενη γραμμή κι εσύ θα την διαβάσεις γιατί έφτασες ως εδώ και γιατί έχεις περιέργεια.
Βούλωσα καλά την κλειδαρότρυπα κι άνοιξα μια τρύπα στην πόρτα στο σχήμα της ασχήμιας για να μπορείς να βλέπεις πια πολύ καλύτερα από πριν. Και να ακούς. Και να παρατηρείς. Και να ζεις απ' τη ζωή μου. Με την άδειά μου σ' αφήνω να με κοιτάς κάθε φορά που την παίζω πριν μπω για μπάνιο ζεστό. Σε προσκαλώ ανώνυμε θεατή μου. Να ρίξεις μια ματιά μέσα στο σπίτι μου. Να βγάλεις συμπεράσματα. Μα λάβε γνώση ότι θα καείς μαζί μου. Μαζί μου θα σε πάρω μπάσταρδε κι όταν θα ανάβω το σπίρτο θα σου σκάσω ένα χαμόγελο και θα φωνάξω: Gotcha!

9 λέξεις :

kovo voltes... είπε...

Τώρα αμα σου πω ότι νιώθω την οργή σου αλλά το ότι δεν γνωρίζω λεπτομέρειες με μπερδεύει, θα συγχυστείς περισσότερο?...Μήπως να δεις την άλλη πλευρά του θέματος? Την πιο...ψύχραιμη?
*τι σημαίνει η λέξη "gotcha"? ;)

και πράσινα άλογα είπε...

Κι εγώ δεν γνωρίζω τις λεπτομέρειες γενικώς. Γι' αυτό τσατίζομαι. Τώρα είμαι ψύχραιμος ή δείχνω ψύχραιμος αλλά σίγουρα θα μου ξανάρθει. Η οργή τριγυρνάει σαν αδέσποτο έξω απ 'το κατώφλι μου και γαβγίζει και δεν αντέχω· βγαίνω και την ταΐζω.
gotcha= got you (είναι αγγλική slang)

kovo voltes... είπε...

Κακώς την ταίζεις. Άστην να βρει αλλού φαγητό. Υπάρχει μπόλικο, μην ανησυχείς δεν θα πάθει τίποτα...;)
*τώρα που το είπες το διάβασα αναλόγως...χιχι

Summertime Blues είπε...

υπάρχει μια κακεντρέχεια εδώ;
πού απευθύνεται;
ποιον "τσάκωσες;"
ορίστε, ένα σωρό απορίες έχω.
καλή εβδομάδα!

και πράσινα άλογα είπε...

Καλή σου εβδομάδα κι εσένα.
Λυπάμαι αλλά δεν μπορώ να απαντήσω στις απορίες σου. Θα σου προτείνω να αφήσεις την φαντασία σου να οργιάσει. Κι εγώ επειδή δεν έχω μεγάλη φαντασία όση έχω την αφήνω αχαλίνωτη. Και προκύπτουν πράγματα σαν αυτό που διάβασες όμως δεν μπορώ εύκολα να ξεχωρίσω τι από αυτά είναι όντως αλήθεια και τι είναι δημιούργημα του μυαλού. Γι' αυτό το αφήνω σε σας μπας και βοηθηθώ και διαλευκάνω την υπόθεση.

Fondeus είπε...

Πρεπει να καιγόμαστε μαζί με τα γραπτά κι αυτό που τα γράφει φυσικά... Συμφωνώ!

και πράσινα άλογα είπε...

Χαίρομαι που συμφωνείς Fondeus.

ολα θα πανε καλα... είπε...

Δεν πειράζει,και η οργή είναι ένα συναίσθημα που μας έμαθαν να καταπνίγουμε αλλά εγώ λέω να το αφήσεις ελεύθερο να βγει και να το νιώσεις όσο θέλεις.Και φυσικά,τουλάχιστον στο προσωπικό σου blog,μπορείς να γράφεις ό,τι γουστάρεις.Θα έλεγα,επιβάλλεται!

Να'σαι καλά!

και πράσινα άλογα είπε...

Να ήταν μόνο η οργή που με έμαθαν να καταπνίγω... αλλά τώρα που είμαι σε μέρη μακρινά αρχίζω να ξεχνάω σιγά σιγά κανόνες και "μαθήματα".
Σε ευχαριστώ.
Υγεία και συχνή χαρά σου εύχομαι.